Web Analytics Made Easy - Statcounter

امسال برپایی کلاس های درس در ایام شیوع ویروس کرونا، شیوه جدیدی را به خود گرفته و به نظر می رسد این نوع تدریس بازار خرید نوشت ابزارها را هم با بی مهری روبرو کرده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ به مقل از یزدرسا، فصل تابستان در سال 99 هم رو به پایان است و پاییز با «مهر» کم کم خود را در دل طبیعت جا می کند، فصلی که برای ایرانی ها بیشتر از انکه خزان باشد بهار تحصیل است و آغازگر درس و مدرسه.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هر سال با قرار گرفتن در آستانه ماه مهر و بازگشایی مدرسه، شور و تقلا برای آغاز یک سال تحصیلی جدید حال و هوای خاصی را ایجاد می کند و رونق بازار کتاب و نوشت افزار گرم می شود و به قول صنف لوازم التحریر فروشی ها، خودکار فکتور فروش، روان تر می نویسد.

***شیوع کرونا و کسادی بازار نوشت افزار

اما گویا امسال برپایی کلاس های درس در ایام شیوع ویروس کرونا، شیوه جدیدی را به خود گرفته است و به نظر می رسد این نوع تدریس بازار خرید نوشت ابزارها را هم با بی مهری روبرو کرده است و همه جوانب دست به دست هم دادند تا ان رونقی که هر سال برای فروشندگان کتاب و نوشت افزار اتفاق می افتاد امسال نیوفتد.

سال گذشته نیز تقریبا تمام مدارس و دانشگاه ها نیمه دوم سال تحصیلی را به دلیل شیوع این بیماری تعطیل بودند اما تفاوت آن با سال تحصیلی جدید این است که، امسال از ابتدا کلاس ها به صورت مجازی بر گزار خواهند شد که با برگزاری سال تحصیلی به صورت مجازی ضربه زیادی به بازار لوازم التحریر وارد می کند و فروش اقلام در این بازار به حداقل می رسد.

***گرانی 70درصدی پیش روی مشتری نایاب!

محمدحسین مرتضوی رئیس اتحادیه کتاب‌فروشان یزد در گفتگو با خبرنگار یزدرسا، با بیان اینکه  به دلیل متنوع بودن اقلام و تفاوت قیمت شرکت ها نمی توان میزان افزایش قیمت ها را به طور دقیق مشخص کرد اظهار کرد: علیرغم کاهش شدید تقاضا و فراوانی اجناس در لوازم التحریر فروشی ها، نرخ این اقلام از 25 تا 70درصد با افزایش قیمت روبرو بوده است.

مرتضوی افزود: قیمت اقلام کاغذی مانند دفتر تغییر آن چنانی نداشته است اما نوشت افزار گران تر شده است.

***220 لوازم التحریرفروش یزدی در رکود کامل

وی با اشاره به فعالیت 220 واحد صنفی فروش لوازم التحریر در یزد عنوان کرد: شیوع ویروس کرونا و کاهش تقاضا در مدت 7 ماه گذشته بازار فروش لوازم التحریر را تا حدود زیادی مختل کرد و هم اکنون این بازار در رکود کامل است.

مرتضوی گفت: تنها کار این واحدها باز و بسته کردن در مغازه شان بدون فروش و کسب درآمد شده است به طوریکه حتی برخی ها هزینه برقشان را هم نمی توانند دربیاورند چه برسد به هزینه شاگرد و اجاره بهای مغازه.

رئیس اتحادیه کتاب‌فروشان یزد با بیان اینکه چشم فروشندگان به بازار شهریور است ابراز کرد: تا انجا هم که من اطلاع دارم با وجود گذشت ده روز از شهریور ماه فروش اکثر لوازم التحریری های یزد صفر است اما امیدواریم وضع در هفته آینده خوب شود.

***تصدی گری آموزش و پرورش در حوزه کتاب و لوازم التحریر غوز بالای غوز فروشندگان لوازم التحریر 

این فروشنده لوازم التحریر در یزد با بیان اینکه تصدی گری آموزش و پرورش در حوزه کتاب و لوازم التحریر غوز بالای غوز فروشندگان لوازم التحریر شده است تصریح کرد: متاسفانه با این اوضاع بازار، توزیع و حتی منگنه و صحافی کتب به دست خود اموزش و پرورش انجام می شود و حتی گاهی از طرف مدرسه لوازم التحریر هم به دانش اموزان پیشنهاد می شود که جا دارد این گلایه را به مسئولان اموزش و پرورش بکنیم که حق این صنف ضایع نشود.

مرتضوی با بیان اینکه با این اوضاع بازار معلوم نیست چه عاقبتی بر سر راه فروشندگان لوازم التحریر گذاشته شود گفت: بسیاری از فروشندگان از خرید جنس در سال تحصیلی جدید خودداری کرده اند و بنا به احتیاط راضی به فروش اجناس سالهای گذشته خود هستند وانچه فعلا مشخص است رکود بازار نوشت افزار است مگر اینکه هفته آینده تغییری در بازار ایجاد شود.

وی درخصوص نشر و توزیع کتب کمک آموزشی خاطرنشان کرد: کتب کمک آموزشی اکثرا در خارج از یزد تولید و منتشر می شوند و یزد کار توزیع این کتب را انجام می دهد البته این موضوع هم چند سالی است کتاب فروشان یزد را با چالش روبرو کرده است چراکه ناشرین یک کتاب کمک اموزشی را به بنکدار با 30درصد تخفیف عرضه می کنند اما همین کتاب به صورت اینترنتی به دانش اموز با 40درصد تخفیف عرضه می شود که این موضوع هم در فروش بنکداران یزدی را تحت تاثیر قرار داده است.

***هیچ نتیجه دو سال نامه نگاری جلسه برای بهبود حال لوازم التحریرفروشان

رئیس اتحادیه کتاب‌فروشان یزد تاکید کرد: حتی گاهی معلمین کتابی کمک آموزشی را به دانش اموز معرفی می کنند و خود با تصدی گری اقدام به فروش کتاب با یک درصدی بیشتر از قیمت پشت جلد می کنند که دانش اموزان هم بنا به سهولت و درد دسترس بودن خرید از معلم را به مراجعه به بازار و خرید از مغازه دار ترجیه می دهند.

مرتضوی تصریح کرد: ده سال است نسبت به برخی رفتارها در اموزش و پرورش با نامه نگاری و در جلسات گوناگون اعتراض و گلایه صنف لوازم التحریر و کتاب فروش را به گوش استاندار و فرماندار رسانده ایم اما اثری نداشته است.

کلام آخر به این نکته می‌رسیم که بازار لوازم التحریر امسال را به عنوان سخت‌ترین سال فروش خود سپری خواهد کرد. سالی که حتی با وجود بیش از ۱۰ میلیون دانش آموز و ۲ میلیون دانشجو بازهم به علت کلاس‌های غیرحضوری به مشکل برخواهد خورد. پس انتظار می‌رود که از دو سمت مسئولان و مردم خرید از لوازم ایرانی رونق بیشتری داشته باشد تا از واردات این اقلام جلوگیری و چرخ تولید ملی به چرخش بیفتد.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: لوازم التحریر نوشت افزار سال تحصیلی کتاب فروش کلاس ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۱۳۹۴۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پازوکی :تولیدکنندگان خواستار افزایش قیمت لوازم خانگی هستند/ واردات لوازم خانگی همچنان ممنوع است

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، با این حال اکبر پازوکی، رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی، معتقد است چنین محدودیتی تا حدودی منجر به رشد سرمایه‌ گذاری و تولید در صنعت لوازم خانگی شده است.ممنوعیت واردات لوازم خانگی حالا وارد ششمین سال خود شده است. این ممنوعیت که با هدف حمایت از تولید داخلی انجام شد، تاثیر چندان مناسبی در بازار، به‌ویژه رفع نیاز مصرف‌کنندگان نگذاشته است. چراکه بیشتر کارشناسان معتقدند ممنوعیت واردات لوازم خانگی در این مدت تنها باعث شکل‌گیری نوعی انحصار در این صنعت شد.

از جمله اینکه در این سال‌ها ‌تولیدکننده داخلی به تنها بازیگر میدان تبدیل شد و حق انتخاب از مصرف‌کننده ایرانی گرفته شد تا ناگزیر برای رفع نیاز خود ملزم به خرید محصولات داخلی شود.

گرچه به‌تازگی زمزمه‌هایی از آزادسازی واردات به گوش می‌رسد، اما به نظر می‌رسد تنها برخی از محصولات که در داخل کشور تولید نمی‌شوند وارد خواهند شد و امید چندانی به آزادسازی واردات انواع لوازم خانگی وجود ندارد.

با این همه، فعالان بازار این ممنوعیت را به فال نیک گرفته‌اند و می‌گویند این موضوع باعث شده است کیفیت محصولات داخلی افزایش پیدا کند.

افزایش سرمایه‌ گذاری پس از ممنوعیت واردات لوازم خانگی
اکبر پازوکی، رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی، در گفت‌وگو با تجارت‌نیوز توضیح داد: ممنوعیت واردات باعث شد تولیدکننده داخلی روی آن دسته از کالاهایی که در داخل کشور تولید نمی‌شوند سرمایه‌ گذاری کند و خط تولید آنها را راه بیندازد. از طرف دیگر استاندارد ضمانت‌نامه‌های محصولات داخلی نیز در پی این موضوع به‌روز شده است.

به اذعان او کیفیت کالاهای ایرانی حالا به حدی رسیده که مردم آن را پذیرفته‌اند و از آنها استفاده می‌کنند. همچنین میزان شکایات و نارضایتی از خدمات در اتحادیه، سازمان‌ها و ارگان‌های زیرمجموعه تقریباً به زیر یک درصد رسیده است.

این فعال صنفی با تاکید بر اینکه اطلاعی از احتمال آزادسازی واردات ندارد توضیح داد: باید برنامه‌ریزی‌هایی انجام شود تا تاجری که هنوز سرمایه‌اش را از کشور خارج نکرده بتواند به صورت هدفمند کالایی را که در داخل کشور تولید نمی‌شود اما به آن احتیاج است یا تولید آن کالا به مقدار انبوه نرسیده و یا مشکلاتی در تولید وجود دارد به صورت قانونی وارد کند. در این حالت دولت می‌تواند عوارض آن کالا را بگیرد و مردم هم می‌توانند از محصولی استفاده کنند که خدمات پس از فروش دارد.

قیمت لوازم خانگی تغییر می‌کند؟
پازوکی در پاسخ به این سوال که آیا قیمت محصولات داخلی افزایش پیدا خواهد کرد یا خیر گفت: وقتی فولاد که تولید داخل بوده افزایش 25 درصدی داشته و دلار برای تولیدکننده از 39 هزار تومان به 42 هزار تومان افزایش پیدا کرده است، به طور حتم تولیدکننده داخلی درصدد افزایش قیمت محصولاتش خواهد بود. حال اینکه با این افزایش موافقت شود یا خیر مشخص نیست.

رئیس اتحادیه لوازم خانگی در ادامه درباره خدمات پس از فروش شرکت‌های داخلی و به‌روزرسانی استانداردهایشان توضیح داد: شرکت‌ها برای دریافت ورق و ارز نیمایی باید میزان فروش‌شان را در سامانه ثبت کنند، در نتیجه سریعاً محصول را برای مشتری نصب می‌کنند. البته از سال 97 که واردات ممنوع شد در کشور کم‌وکاستی‌هایی وجود داشت اما وضعیت رو به بهبود است. از خرداد سال گذشته شرکت‌های داخلی در حال به‌روزرسانی استانداردهایشان هستند و حالا شرکت‌هایی وجود دارند که کالا را پس از یک ماه تعویض می‌کنند و مبلغ را به مشتری بازمی‌گردانند.

بر اساس این گزارش ممنوعیت واردات لوازم خانگی طی سال‌های اخیر در این بازار انحصار ایجاد کرده است؛ با این همه اما موافقان ممنوعیت واردات لوازم خانگی معتقدند به دلیل تعدد تولیدکنندگان، برچسب انحصاری به بازار لوازم خانگی ایران نمی‌چسبد. با این حال شرایط برابری برای رقابت با تولیدکنندگان خارجی در بازار کشور فراهم نیست. از طرفی این ممنوعیت سبب شده لوازم خانگی قاچاق که در بیشتر مواقع کیفیت مطلوبی ندارند و تقلبی هستند، راه خود را به بازار کشور پیدا کنند و این موضوع تا به امروز تنها موجب ضرر مصرف‌کننده شده است.

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1901766

دیگر خبرها

  • کشف ۳۰ میلیارد لوازم خانگی قاچاق در کرمان 
  • پازوکی :تولیدکنندگان خواستار افزایش قیمت لوازم خانگی هستند/ واردات لوازم خانگی همچنان ممنوع است
  • روایتی از تاثیرات حضور گشت ارشاد در خیابان‌ها
  • کشف ۳۰ میلیارد لوازم خانگی قاچاق در کرمان
  • ۹۹ درصد لوازم خانگی تقلبی در اینجا به فروش می‌رسند | چقدر لوازم خانگی تقلبی در بازار وجود دارد؟
  • گرانی میوه ناشی از ضعف نظارتی دستگاه‌هاست
  • دولت از فعالان بازار لوازم خانگی انتظار معجزه دارد
  • کالامارکت چیست؟ مارکت پلیس فروش اقساطی کالای دیجیتال و لوازم خانگی
  • راه‌های تشخیص کالای تقلبی از اصلی در بازار لوازم یدکی خودرو | علامت استاندارد تقلبی یا اصل؟
  • ◄ لوازم یدکی ماکسیما اصل را از کجا تهیه کنیم؟