Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصادآنلاین، کم فروشی، گرانفروشی، تقلب و کلاهبرداری!!! این ها عناوین مهم ترین انتقاداتی است که در دوهفته اخیر به فروشگاه‌های زنجیره‌ای وارد شده است. صدا و سیما، تعزیرات و مسئولین اتحادیه های نظام سنتی توزیع همچون سوپرمارکت ها و... نهادهایی هستند که در یک هماهنگی کامل به صورت مداوم فروشگاه های زنجیره ای را مورد انتقاد قرار داده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

شگفت این که فرصتی برای پاسخگویی به این فروشگاه ها و بویژه نماینده شان یعنی اتحادیه کشوری فروشگاه های زنجیره ای دراختیارشان قرار نگرفته است

 خبر تصویری در راستای رسالت خود در اطلاع رسانی دقیق و بی طرفانه و در یک گفتگوی زنده که به صورت آنلاین منتشر شده است با  امیرخسرو فخریان ریاست اتحادیه کشوری فروشگاه های زنجیره ای؛ دلایل چند نرخی بودن اجناس و تفاوت قیمت فاکتور با قیمت مصرف کننده درج شده روی کالا در برخی فروشگاه‌های زنجیره‌ای را برای بیش از پنج هزار بیننده آنلاین مورد بررسی قرار داد. آنچه در ادامه می آید  چکیده این گفتگوی اینترنتی است.

رئیس اتحادیه کشوری فروشگاه های زنجیره ای از همان آغاز مصاحبه به سراغ گرانی و افزایش قیمت ها رفت و گفت: در سال جاری بارها شاهد تغییر قیمت اجناس بوده ایم تا جایی  که براساس آمار از ابتدای سال تا دی ماه سال جاری بیش از 11 هزار بارکد تغییر نرخ وجود داشته که تقریبا معادل سه و نیم بار است. وی  با اشاره به این که درج قیمت روی کالا در هیچ جای دنیا،  مرسوم نیست و قیمت گذاری، صرفا در مرحله عرضه کالاها انجام می شود و از همین رو مشکلات چند قیمتی بودن کالا پدید نمی آید، اظهار داشت: در کشور ما براساس قانون، تولیدکننده موظف است که قیمت مصرف کننده را روی کالا درج کند. در این میان قیمت انواع کالاها به دفعات تغییر می کند. در فروشگاه های زنجیره ای به علت تندگردش بودن کالا و به منظور خالی نماندن قفسه ها اجناس با قیمت جدید در کنار اجناس با قیمت قدیم قرار می گیرند.

رئیس اتحادیه کشوری فروشگاه های زنجیره ای در ادامه افزود: در این شرایط معمولا تا یک ماه کالاهای جدید و قدیم با نرخ سابق خود عرضه می شوند و در برخی موارد که کالاهای نرخ قدیم پس از مدت یک ماهه همچنان در قفسه باقی مانده باشند، بر اساس اعلام سرپرست فروشگاه در سیستم صندوق به تعداد کالاهای قدیمی، مجوز فروش با قیمت قبلی صادر می شود؛ ولی از آنجایی که ترتیب برداشتن کالا از قفسه ها به رفتار مشتری بستگی دارد این امکان وجود دارد که تا زمان اتمام مجوز فروش به قیمت سابق، تعدادی از کالاهای نرخ جدید با قیمت پایین تری به فروش برسند و کالاهای قدیمی همچنان در قفسه باقی بمانند و شاهد اختلاف فاکتور و قیمت مصرف کنندگان باشیم.

وی در ادامه درج توضیحاتی در فاکتور فروش فروشگاه های زنجیره ای با این مضمون که "درصورت مشاهده تفاوت قیمت به فروشگاه مراجعه کرده و مشکل را برطرف کنید" به عنوان یکی از اقدامات فروشگاه های زنجیره ای در راستای صیانت از حقوق مصرف کننده یاد کرد.

فخریان با بیان اینکه عرضه کالا و خدمات با قیمت و کیفیت مناسب به هموطنان از اولویت های اعضای اتحادیه کشوری فروشگاه های زنجیره ای است اظهار داشت: در همین رابطه و برای شفاف سازی گشت میدانی با حضور یکی از مسئولان تعزیرات و بازرسی کل کشور از برخی شعب اعضای اتحادیه کشوری فروشگاه های زنجیره ای به صورت کاملا سرزده و تصادفی و بدون دوربین در سطح شهر تهران انجام شد که در این بازدید قیمت‌ها مورد بررسی قرار گرفت و ضمن این که هیچ گونه مغایرت قیمتی یا مغایرت وزنی در کالا مشاهده نشد، ضرورت وجود و فعالیت فروشگاه های زنجیره ای برای کشور و اقدامات ارزشمند و تحسین برانگیز این فروشگاه ها در برهه های مختلف مورد تایید و تاکید قرار گرفته است.

رئیس اتحادیه کشوری فروشگاه های زنجیره ای در خصوص  شائبه های مطرح شده در خصوص غیر واقعی بودن تخفیفات هم گفت: تولید کننده، بنکدار، عمده فروش و نهایتا خرده فروش حلقه های مختلف تامین و توزیع تا سوپرمارکت ها را تشکیل می دهند. در این میان هر حلقه مبلغی را به عنوان سود  در نظر می گیرد که در مجموع 15 تا 20 درصد می شود. فروشگاه های زنجیره ای این مقدار را از حاشیه سود خود کاسته و تحت عنوان تخفیف به مصرف کننده ارائه می دهند.  وی در ادامه افزود: این که فروشگاه های زنجیره ای می توانند خدمتی را به نام تخفیف ارائه دهند به دلیل حذف واسطه ها، خرید عمده و کاهش هزینه های ناشی از این عوامل نظیر کاهش هزینه های حمل و نقل، ارزش افزوده است.

فخریان با رد این که فروشگاه های زنجیره ای به تولید کننده پیشنهاد می کنند با درج قیمت بیشتر امکان ارائه تخفیف را برای آنها فراهم کنندگفت: تقریبا بالغ بر 90درصد ار کالاهایی که در فروشگاه های زنجیره ای ارائه می شود در سطح جامعه نیز در دسترس است پرسید با این تفاسیر چطور ممکن است یک کالا با یک برند و وزن مشخص در فروشگاه زنجیره ای با وزن کمتر به فروش برسد؟

رئیس اتحادیه کشوری فروشگاه های زنجیره ای در خصوص موضوع نظارت و بازرسی اتحادیه بر فروشگاه های زنجیره ای عضو خود  با تاکید بر این موضوع که رعایت حقوق مصرف کننده خط قرمز اتحادیه فروشگاه های زنجیره ای است گفت: در فروشگاه های زنجیره ای کنترل های متعددی در خصوص استاندارد، کیفیت و کمیت کالاها از کارخانه محل تولید کالا گرفته تا انبار و سطح فروش انجام می شود.

وی با بیان اینکه این موارد بارها گفته شده اما هیچ گاه ادله محکمه پسندی برای آن ارائه نشده است، افزود: روزانه 2.5 میلیون نفر به فروشگاه های ما مراجعه می کنند که یقینا این مراجعین بررسی های مد نظر را انجام داده و با اطمینان خاطر فروشگاه های زنجیره ای را برای خرید انتخاب می کنند.

فخریان در پاسخ به این پرسش که آیا فکری برای  بقای کسب و کارهای سنتی کرده اید اظهار داشت:  نگاه ما همواره دو جانبه  بوده؛ هم مردم و هم کسب و کارهای خرد را درنظر داریم. طبق برنامه ریزی های صورت گرفته به سمت سیستم فرانچایز و اعطای نمایندگی در قالب فرانچایز حرکت کرده ایم. در حال حاضر حدود 30 درصد از فروشگاه های سطح کشور به صورت قرارداد فرانچایز اداره می شوند که در این نوع فعالیت افراد متقاضی، خود مالک فروشگاه زنجیره ای می شوند و با استفاده از دانش متخصصین این کسب و کار، بهره وری خود را افزایش می دهند. بر اساس برنامه ریزی های انجام شده، برخی از اعضای اتحادیه در قالب فرانچایز مشغول به خدمت رسانی هستند. برای مثال یکی از فروشگاه های زنجیره ای عضو اتحادیه تا به حال نسبت به نوین سازی و بقای 2000 سوپرمارکت در سراسر کشور اقدام و با در اختیار قراردادن رایگان تابلو، صندوق فروشگاهی، قفسه و چیدمان و حمایت در جهت خرید کالا با قیمت مناسب به ادامه حیات و فعالیت آنها مساعدت نموده است.

ریاست اتحادیه در خصوص تجمع در دوران کرونا در مقابل فروشگاه های زنجیره ای اظهار داشت: در دوران کرونا هیچگونه مجوزی برای برگزاری فروش فوق العاده صادر نشده و فروشگاه های زنجیره ای هم فروش فوق العاده ای نداشته اند. صف های ایجاد شده صرفا برای دریافت اقلام تنظیم بازار از جمله روغن است که از سوی دولت جهت توزیع در اختیار شبکه توزیع و از جمله فروشگاه های زنجیره ای قرار می گیرد.

فخریان در پاسخ به پرسشی که نظارت بر اعضا به چه نحوی است، اظهار داشت: واحد بازرسی و شکایات اتحادیه به صورت مستمر شعب تحت پوشش را بازرسی کرده و گزارشات آن را به صورت روزانه، هفتگی و ماهانه به وزارت صمت، سازمانهای مربوطه و اتاق اصناف ارسال می کنند. علاوه بر بازرسان اتحادیه، هر برند نیز به نسبت تعداد شعب، بازرسان خود را دارد که به صورت هفتگی به شعب مراجعه کرده و همه معضلات را به دقت مورد بررسی قرار می دهند. از نظر واحد نظارت و بازرسی کاملترین مجموعه هستیم زیرا رضایت مشتری از اولویت های ما است.

رئیس اتحادیه کشوری فروشگاه های زنجیره ای در پاسخ به این سوال که چرا برای پاسخ به انتقادات وارد شده در صدا و سیما حاضر نمی شوید با بیان اینکه این اتحادیه در راستای شفافیت در عملکرد همواره آماده پاسخگویی است، تصریح کرد: تا به حال طی 8 فقره نامه به سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ارسال کرده ایم و طی آن خواستار اختصاص وقت برای پاسخگویی به سوالات و یا جلسه با مدیران این رسانه شده ایم که علی رغم پیگیری ها هیچ پاسخی دریافت نکرده ایم. از همین تریبون یک بار دیگر آمادگی خود را جهت حضور در هر برنامه ای از صدا و سیما و گفتگو با کارشناسان و یا مخالفین و منتقدین فروشگاه های زنجیره ای اعلام می کنیم.

رئیس  اتحادیه کشوری فروشگاه های زنجیره ای  با بیان اینکه ما آماده همکاری با تعزیرات  در گشت های میدانی هستیم، نیز گفت: متاسفانه جای خالی کارشناسان اتحادیه در این گشت ها کاملا به چشم می خورد که علی رغم درخواست اتحادیه هیچ گونه همکاری و هماهنگی صورت نگرفته است.

وی به گزارشی که اخیرا درخصوص فروش برنج هندی تولید سال  1397 در یک فروشگاه زنجیره ای عضو این اتحادیه از صدا و سیما پخش شده است اشاره کرد و گفت: دولت برای تزریق کالا نظیر برنج در شرایط  بحرانی به بازار ،ذخایر استراتژیک دارد. در این میان وقتی تاریخ های این ذخایر استراتژیک به زمانی که در قراردادهای خود دارند، می رسد، شروع به عرضه در سطح فروش می کنند و با کالای جدید جایگزین می کنند. در خصوص برنج هایی که گفته شده دو سال پیش توسط آن شعبه خریداری شده و به تازگی برای فروش ارائه شده است باید گفت اولا هنوز یک سال از افتتاح شعبه مذکور نگذشته است؛ ثانیا در زمان بازرسی تعزیرات فاکتور برنج ها که یک هفته قبل از بازرگانی دولتی به نرخ 17 هزار تومان خریداری شده و ستاد تنظیم بازار طی نامه ای قیمت فروش را 18500 اعلام کرده بود، ارائه شده است.

فخریان با بیان اینکه قطعا هر پیشنهاد و انتقادی منجر به شکوفایی می شود اظهار داشت: این صنعت در کشور نوپاست و نیازمند حمایت است؛ با این وجود  از تمامی ظرفیت ها برای خدمت رسانی به هموطنان در اقصی نقاط کشور و مناطق مرزی در راستای محرومیت زدایی و آرامش به بازار استفاده می کنیم.

رئیس اتحادیه کشوری فروشگاه های زنجیره ای در پایان گفت به زودی ضمن برگزاری یک نشست رسانه ای با حضور آن دسته از اصحاب رسانه که منتقد فروشگاه های زنجیره ای هستند گشت بازدید اصحاب رسانه از فروشگاه های زنجیره ای عضو این اتحادیه را اجرایی می کنیم. لذا از تمامی مسئولان ذی ربط، نهادهای نضارتی، صدا و سیما و اصحاب رسانه دعوت می کنم با حضور در این گشت رسانه ای که در خصوص آن اطلاع رسانی خواهد شد از هر شعبه ای که مورد نظرشان است بایدید و از نزدیک موارد را مورد بررسی قرار دهند.

پربیننده ترین سلفی جدید همسر شهاب حسینی +عکس نیوشا ضیغمی با خواهرشوهرش +عکس ویلای لاکچری نوید محمدزاده +عکس سلفی ورزشی سیما تیرانداز + عکس هویت خانمی که همراه قاضی منصوری بود فاش شد!

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: فروشگاه رئیس اتحادیه کشوری فروشگاه های زنجیره ای مورد بررسی قرار زنجیره ای عضو روی کالا مصرف کننده صدا و سیما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۶۸۵۸۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۵ علت خرید اتوبوس شهری از چین | تفاوت اتوبوس داخلی با چینی چقدر است؟

همشهری آنلاین- مهدی اسماعیل پور: شهردار تهران در جریان بخشی از صحبت هایش در جلسه شورای اسلامی شهر تهران و در پاسخ به برخی از اعضا که ایراد ها و انتقاد هایی از قرارداد منعقد شده با طرف چینی داشتند، توضیحاتی را ارائه کرد که بخشی از آن در قالب یک ویدئوی کوتاه با عنوان " چرا ناراحتند؟" در فضای رسانه و مجازی دست به دست می شود. علیرضا زاکانی در این برش کوتاه از صحبت هایش می گوید: «چرا ناراحتند که قرار است ما ماشین با کیفیت ارزان در اختیار مردم قرار دهیم؟ خودرویی که ما در چین با تامین قطعات آن درشهر تهران قرارداد بستیم ۲۲۰ هزار یورو است. جرم ما این است که پا در کفش عده ای کرده ایم که اصلا علاقه ندارند تا بازی شان در کشور بهم بخورد.»

اتوبوس برقی داخلی ۱۵ میلیارد، نه ۱۲ میلیارد تومان

از جمله موارد و شبهات مطرح شده در این رابطه قیمت اتوبوس برقی داخلی است و مدعی شده اند که برخلاف آنچه که شهردار تهران گفته است، قیمت داخلی این خودرو ها ۱۲ میلیارد تومان و معادل ۱۸۱ هزار یورو است! نکته اول؛ کلانشهر در فروردین ماه امسال با کمک دولت از ۴۰ اتوبوس برقی داخلی رونمایی کرد،در همین رابطه علی قاسم‌پور عضو شورای اسلامی شهر کرج که این قیمت هر دستگاه اتوبوس برقی را ۱۵ میلیارد تومان اعلام کرده است، نه ۱۲ میلیارد تومان که این روزها برخی ها روی این قیمت مانور می دهند.

قیمت اتوبوس های برقی داخلی ۳۳۳ هزار یورو

با توجه به نرخ یورو در ارز مبادله ای در این روزها که حدود ۴۵ هزار تومان است، حتی معادل ارزی همان قیمت ۱۲ میلیارد تومان ادعایی هم ۲۶۶ هزار یورو می شود، اما افرادی که به شهردار تهران ایراد گرفته اند ومثلا نکته بین هستند، معادل ارزی این مبلغ را ۱۸۱ هزار یورو به خورد مخاطب خود می دهند! حالا اگر معادل ارزی همین حدود ۱۵ میلیارد تومان قیمت واقعی که عضو شورای اسلامی شهر کرج برای هرکدام از اتوبوس های برقی خریداری شده عنوان کرده است را محاسبه کنیم، رقمی درحدود ۳۳۳ هزار یورو می شود. یعنی تقریبا ۱۵۲ هزار یورو کمتر از قیمت واقعی!

۳۲۳ هزار یورو قیمت درج شده در قرارداد

حالا این حساب و کتاب های فرضی را کنار می گذاریم و برای پی بردن به اصل ماجرا سراغ برگه قراردادی می رویم که در وزارت کشور به امضا رسیده است. در این برگه مبلغ قرارداد هر دستگاه اتوبوس برقی داخلی ۳۲۳ هزار یورو است. این در شرایطی است که قیمت هر دستگاه اتوبوس برقی ساخت چین جدا از اینکه کیفیت و خدمات پس از فروش بهتری دارد، ۲۲۰ هزار یورو است؛ یعنی حدود ۱۰۳ هزار یورو ارزان تر!

اتوبوس های چینی حدود ۵ میلیارد تومان ارزان تر

به عبارت دیگر تفاوت ریالی اتوبوس برقی داخلی و چینی جدا از دیگر فاکتورها از جمله کیفیت، خدمات پس از فروش و سرعت تحویل، به نرخ امروز حدود ۴ میلیارد و ۷۰۰ میلیارد تومان ارزان تر است. اینکه شهردار تهران اعلام کرده اتوبوس های چینی ارزان تر از نمونه های داخلی است حرف امروز نیست. زاکانی در اول اسفند سال گذشته هم عنوان کرده بود که تفاوت قیمت اتوبوس‌های برقی چینی با اتوبوس‌های برقی داخلی بین حدود ۵ میلیارد تومان در هر اتوبوس است، در این رابطه گفته بود: «اتوبوس‌های چینی به مراتب ارزان‌تر از اتوبوس‌های داخلی هستند.»

کلاهی که می‌خواهند بر سر مردم بگذارند

به این ترتیب مشخص می شود که مخالفان و منتقدان سیاسی شهرداری و البته افرادی که منافع شان با بحث واردات خودروی ارزان قیمت و با کیفیت تر چینی به خطر افتاده تلاش دارند تا به مخاطبان و افکار عمومی القا کنند که با قرارداد چین کلاه گشادی بر سرشان رفته است و خرید اتوبوس های برقی بی کیفیت و گران تر مونتاژکاران داخلی به سرعت تحویل بسیار پایین به سود تهران و تهرانی ها است! در واقع کسانی که می‌خواهند سر مردم کلاه بگذارند و در راستای منافع خودشان از جیب مردم پول بردارند همان هایی هستند که برای کنسل شدن قرارداد واردات خودرو و اتوبوس برقی از چین تلاش می کنند و دست و پا می زنند!

کد خبر 848534 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها حمل و نقل خودروی برقی علیرضا زاکانی اتوبوس - شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه شهرداری شهردارى تهران تهران مافیا

دیگر خبرها

  • فروشگاه اینترنتی هفت گالری افتتاح شد
  • قیمت باطری ماشین با دریافت باتری کهنه
  • ۵ علت خرید اتوبوس شهری از چین | تفاوت اتوبوس داخلی با چینی چقدر است؟
  • زنجیره یکپارچه تامین و تولید مرغ در گلستان تشکیل می‌شود
  • علت تفاوت قیمت زیاد در انواع مختلف قهوه چیست؟
  • افزایش ۳۳ درصدی خدمات پستی البرز در خرید و فروش اینترنتی
  • ۵۰ میلیارد ریال لوازم خانگی در شمال تهران توقیف شد
  • نکات کلیدی که قبل از خرید فایل گرافیکی لایه باز باید بدانید
  • تحمیل ضرر به کی‌اف‌سی آمریکا در مالزی برای حمایت از غزه
  • ◄ لوازم یدکی ماکسیما اصل را از کجا تهیه کنیم؟