Web Analytics Made Easy - Statcounter

همشهری آنلاین- خدیجه نوروزی: در مجموع ۸ هزار واحد طلافروشی در تهران در حال فعالیت هستند که ۳۸۰۰ واحد صنفی دارای جواز هستند و مابقی در اتحادیه پرونده دارند. خیلی از خریداران و فروشندگان طلا در مراجعه به این واحدهای صنفی، از آنجا که نحوه محاسبه طلا را نمی دانند به علت نرخ های متفاوتی که طلافروشان می دهند سردرگم می شوند و البته اگر شانس یاری شان نکند و به دام سودجویان بیوفتند مورد سواستفاده قرار می گیرند و طلا را گران می خرند و ارزان می فروشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ابراهیم محمدولی، رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران در گفت و گو با همشهری‌آنلاین به برخی ابهامات در بازار خرید و فروش طلا، جواهر و سکه پاسخ می دهد:

دلیل اصلی ارائه نرخ های متفاوت در فروش طلا از سوی طلافروشان چیست؟

تفاوت اصلی در اجرت طلاست که نرخ های متفاوتی دارد و گرنه در بحث فروش طلای خام توفیر چشمگیری وجود ندارد و تفاوت ها بسیار ناچیز است.

نرخ اجرت ها معمولا بین چه اعدادی بالا و پایین می شود؟

به ارزان ترین طلاهای زینتی حداقل ۴ درصد اجرت ساخت تعلق می گیرد. اما به طور معمول اجرت ها بین ۱۰ تا ۲۵ درصد هستند. اجرت طلاهای پر فروش موجود در بازار به طور معمول ۱۵، ۱۶ و ۱۷ درصد است.

خریداران چگونه می‌توانند مطمئن باشند که طلافروشان اجرت واقعی را از آنها می گیرند. یعنی طلایی که قیمت پایینی دارد را به قیمت بالایی نخرند؟ چون گاهی پیش می آید که اجرت ساخت طلایی ۱۰ درصد است اما فروشنده از مشتری تا ۲۰ درصد اجرت می گیرد. از آنجا که هیچ فاکتوری هم برای اجرت پرداخت شده به طلاسازان به خریدار ارائه نمی شود چگونه می توان به صحت و سقم گفته های فروشنده طلا پی برد؟ 

اولا که رقابت در بازار طلا مانند هر بازار دیگری اجازه نمی دهد تا اجرت هایی که از مشتریان گرفته می شود خیلی دور از واقعیت باشد. دوما مشتریان با قیمت سنجی چند کار مشابه از چند مغازه طلا فروشی می توانند متوجه شوند که رنج قیمتی چیست تا طلافروش نتواند گران فروشی کند. اگر حق مصرف کننده ای در این خصوص پایمال شود اتحادیه حتما این موضوع را پیگیری می کند تا پول مازادی که پرداخت کرده حتما به وی بازگردانده شود. از طرفی مشتریان از ظاهر طلا هم می توانند تا درصد زیادی متوجه شوند که کدام طلا کار بیشتری برده است. اجرت یک کار خوب از نظر ظرافت، زیبایی و آب و رنگ بیشتر از طلایی است که کار کمتری روی آن انجام شده است. امکان اینکه طلافروش فاکتور اجرت طلاهای خریداری شده را به مشتری ارائه بدهد عملا وجود ندارد چون بعضا ممکن است بیش از ۸۰ نوع طلا در ویترین داشته باشد و این موضوع از سختی های کار در صنعت طلاست به ویژه که در بازار این سال ها  روزانه چندین بار با نوسانات قیمتی زیادی مواجه هستیم؛ نوساناتی که قیمت گذاری های لحظه به لحظه در خصوص اجرت ساخت را سخت می کند.

سودی که فروشنده‌ها مجاز به گرفتن از مشتری‌ها هستند در خصوص طلا، جواهر و سکه چقدر است؟

جواهرفروشان موقع فروش می توانند ۲۰ درصد سود روی جواهرات و طلافروشان نیز ۷ درصد نیز روی طلا و سکه سود بکشند. ۹ درصد نیز مالیات بر ارزش افزوده است. یعنی غیر از اجرت ساخت که متفاوت است روی طلا ۱۶ درصد و روی جواهرات ۲۹ درصد سود کشیده می شود. طلافروشان موقع خرید طلای دست دوم از فروشنده هم فقط مجازند ۷ درصد سود را کسر کنند. معمولا اجرت طلاهای ویترینی ۱۵ تا ۱۷ درصد است یعنی روی طلای خریداری شده بین ۳۱ تا ۳۳ درصد سود، مالیات و اجرت کشیده می شود.

یکی از معضلاتی که در حوزه فروش جواهر وجود دارد این است که جواهرفروشانی که بتوانند ارزش واقعی سنگ هایی که روی جواهر هستند را تشخیص دهند کم هستند و همین موضوع فروشنده جواهرات را متضرر می کند. یک فرد در زمان خرید یک جواهر پول هنگفتی را به فروشنده می دهد اما در زمان فروش فقط گرم طلای خالص محاسبه می شود و این وسط پولی که خریدار بابت اجرت سنگ های قیمتی پرداخت کرده صفر می شود. این ضرر و زیان را چگونه می توان جبران کرد؟ اتحادیه هم مراکزی برای تشخیص ندارد تا فروشندگان بتوانند با مراجعه به این مراکز با آزمایش ارزش واقعی جواهرات شان آنها را با قیمت واقعی تری به فروش برسانند.

نکته اولی که اهمیت دارد این است که جواهرات بر خلاف طلا بیش از آنکه جنبه سرمایه گذاری داشته باشد کاربرد زینتی دارد لذا مشتری بهای زیبایی و ظرافت بی نظیر جواهر را می دهد. نکته دوم این است که خیلی از جواهرفروشان اطلاعات کاملی از جواهرات و ارزش واقعی آن ندارند. سنگ های جواهر از قیراتی یک میلیون تومان تا ۳۰ میلیون تومان متفاوت است که همه به آن آگاه نیستند. اما برای اینکه مصرف کنندگان هنگام فروش خیلی متضرر نشوند طبق عرف بازار طلا و جواهر بهتر است جواهرات شان را به همان جواهری بفروشند که جواهر را از او خریداری کرده اند تا کمتر متضرر شوند. چون این جواهرها حتما فاکتور و بنا به درخواست مشتری شناسنامه دارند و فروشنده ها معمولا جواهرات خود را خریدار هستند. در این شناسنامه ها عکس محصول، وزن و جنس سنگ، رنگ محصول و نام و و امضای مرکز صادرکننده شناسنامه ثبت می شود. 

دقت ترازو در کشیدن وزن طلا مهم است تا خریداران متضرر نشوند. آیا نظارتی روی ترازوهایی که در طلافروشی ها می شود وجود دارد؟

ترازوهای دیجیتالی طلافروشان سالی دوبار از سوی اتحادیه کنترل می شود تا کالیبره و تنظیم باشند. طلافروشان خودشان هم حداقل در هفته ۲ تا ۳ ترازوهایشان را کالیبره می کنند که بدانند چند گرم خرید و فروش انجام می دهند که سر خودشان یا خریدار کلاه نرود. البته منکر این نیستم که هیچ اشتباهی رخ نمی دهد اما بیشتر اشتباهات در نوشتن وزن در فاکتور رخ می دهد. اما در کل خریداران مطمئن باشند صد درصد دقت ترازوهای واحدهای صنفی معتبر درست است و بالا و پایین شدن ۱۰ تا ۲۰ صوت طبیعی است و بسیار ناچیز است.

اصل یا بدل بودن طلا چطور؟ چون طلاسازان به راحتی می توانند بدل طلاهای اصل را بسازند که این موضوع هر از گاهی شنیده می شود.

نمی خواهم منکر این موضوع شوم و ممکن است برخی از کسانی که در این صنف هستند چنین اشتباهاتی انجام دهند اما خریداران در درجه اول باید به واحدهای صنفی مراجعه کنند که پروانه کسب شان قابل رویت باشد. در درجه دوم زرگران باید برای مصنوعات ساخته شده ای که می فروشند برای طلا فروش فاکتور صادر کنند. طلافروشان بدون فاکتور اجاره فروش ندارند. بنابراین خریدار حتما باید از طلافروش فاکتور دریافت کند و اگر طلا بدل بود از طریق فاکتور مشکل خود را از طریق اتحادیه پیگیری کند. 

گرانی طلا و نوسانات این بازار تا چه اندازه به کسب و کار فعالان این حوزه آسیب زده و تاکنون چند مورد ابطال مجوز داشتید؟

در ۳ سال اخیر حدود ۸۰۰ مجوز ابطال شده که بیشتر به خاطر کاهش داد و ستدها و افزایش مالیات ها بوده است که ادامه کار را برای برخی از زرگران و طلافروشان غیرممکن کرده است.

کد خبر 694861 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها قیمت طلا و فلزات گرانبها - جهان قیمت طلا و فلزات گرانبها - ایران جواهرات و زیورآلات

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: جواهرات و زیورآلات اجرت ساخت درصد سود اجرت طلا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۴۲۷۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۹۹ درصد لوازم خانگی تقلبی در اینجا به فروش می‌رسند | چقدر لوازم خانگی تقلبی در بازار وجود دارد؟

همشهری آنلاین - محمد بلبلی: بازار لوازم خانگی ایران، حوزه‌ای گسترده و متنوع است که متأسفانه در کنار محصولات باکیفیت و اصلی، شاهد حضور کالاهای تقلبی و غیراصل نیز هستیم. با اکبر پازوکی، رئیس اتحادیه فروشندگان لوازم خانگی تهران، به بررسی ابعاد مختلف این معضل پرداخته‌ایم.

چقدر لوازم خانگی تقلبی در بازار وجود دارد؟

هیچ آمار دقیقی در این‌باره وجود ندارد، زمانی می‌توان متوجه تقلبی‌بودن یک کالا شد که این کالا را به خانه می‌برید که در این صورت در ابتدای نصب یا طی زمان مصرف کالا دچار مشکل شده و خراب می‌شود. همچنین ممکن است به‌خاطر قیمت پایین کالای خریداری شده نسبت به اصل‌بودن آن دچار شک بشوید. وقتی آمار دقیقی درباره تعداد شکایات انجام‌شده بابت خرید کالای تقلبی وجود ندارد، نمی‌توان آماری درباره میزان کالای تقلبی موجود در بازار ارائه کرد.

خریدار چگونه متوجه قلابی نبودن جنس شود؟

خریدار می‌تواند به سامانه جامع گارانتی مراجعه و نام برند کالا را در این سامانه جست‌وجو کند. ابتدا سامانه، با جست‌وجوی نام برند کالا، درست یا غلط‌بودن این برند را برای مراجعه‌کننده مشخص می‌کند، در مرحله دیگر می‌توان نام شرکت گارانتی‌کننده را در سامانه جامع گارانتی جست‌وجو کرد و با این کار می‌توان از تقلبی یا اصلی‌بودن گارانتی مطلع شد. یا اینکه کلمه «معرفی کارت‌های تقلبی گارانتی» را در این سامانه جست‌وجو کند و از نام گارانتی‌های تقلبی آگاه شود. همچنین خریدار می‌تواند به سامانه شرکت تولیدکننده کالای مورد نظر خود برود و با واردکردن کد رهگیری یا کد شناسه کالا در سامانه شرکت تولیدکننده، از اصل‌بودن یا تقلبی‌بودن کالای مورد نظر خود مطلع شود.

بیشتر بخوانید:

جیبتان را در برابر تقلبی‌ ها حفظ کنید | نکات کلیدی برای خرید دلار، لپ‌ تاپ، موبایل، شیرآلات و پوشاک

راهنمای تشخیص کالای اصل از تقلبی | کدام کالاها بیشتر در معرض تقلب هستند؟

لوازم تقلبی کجا به فروش می‌رسند؟

۹۹ درصد لوازم خانگی تقلبی در فضای مجازی به فروش می‌رسند، زیرا خریدار در فضای مجازی کالا را اصلا نمی‌بیند تا بتواند اصل یا تقلبی‌بودن آن را بررسی کند، خریدار پول را به‌حساب فروشنده واریز کرده و کالا به خانه او فرستاده می‌شود و در این میان فرصتی برای بررسی وجود ندارد. وقتی قبل از خرید کالا را می‌بینیم و بررسی می‌کنیم باز ممکن است دچار اشتباه بشویم، حالا کالای ندیده که دیگر جای خود دارد.

حتما باید از فروشگاه فاکتور خرید گرفته شود؟

بله؛ خریداران باید دقت داشته باشند که هنگام خرید هر نوع کالای داخلی یا خارجی، مدل لوازم خانگی و شماره تولید درج‌شده روی کالا را حتما در فاکتور خرید مشاهده کنند. برای مثال از فروشنده بخواهند در فاکتور بنویسد که لباسشویی برند فلان با شماره تولید مثلا ۳۲۴۵ با این قیمت به این مشتری فروخته شد، با این نوع صدور فاکتور دیگر حتی به درج نام شرکت گارانتی‌کننده احتیاج چندانی نیست.

کد خبر 847936 منبع: روزنامه همشهری برچسب‌ها لوازم خانگی قیمت - تنظیم بازار اقتصاد

دیگر خبرها

  • محاسبه هزینه حمل بار بین المللی
  • تخریب صنف و صنعت طلا و جواهر به بهای اجرای یک سامانه
  • روش و نرخ محاسبه خدمات قضایی به کمک مشاوره حقوقی
  • ۹۹ درصد لوازم خانگی تقلبی در اینجا به فروش می‌رسند | چقدر لوازم خانگی تقلبی در بازار وجود دارد؟
  • قیمت مصوب انواع میوه اعلام شد/ جدول قیمت
  • چطور درصد حساب کنیم؟
  • چه کسانی از پرداخت مالیات بر عایدی سرمایه معاف هستند؟
  • اعلام قیمت عمده انواع میوه و سبزی+جدول
  • مالیات طلافروشان سالی ۹ میلیون و ۶۰۰ هزارتومان است
  • گلایه متقاضیان آزمون آموزگاری از نحوه محاسبه نمرات بومی